Mediji: Kraj agonije u Italiji

Italijanski predsednik Serđo Matarela poverio je mandat profesoru prava Đuzepeu Konteu da formira vladu, što je on prihvatio, javili su italijanski mediji.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.05.2018.

22:52

Mediji: Kraj agonije u Italiji
Getty Images

Konte je predsedniku predao spisak predloženih ministara, a nova vlada položiće zakletvu sutra popodne u 16 sati po lokalnom vremenu, javila je agencija Ansa.

Karlo Kotareli vratio je ranije danas predsedniku Italije Serđu Matareli mandat za formiranje vlade, nakon čega su lideri Pokreta pet zvezdica i Lige, Luiđi Di Majo i Mateo Salvini postigli dogovor o formiraju nove vlade na čelu sa profesorom prava Đuzepeom Konteom.

"Pokret pet zvezdica i Liga postigli su dogovor o političkoj vladi na čelu sa Đuzepeom Konteom kao premijerom", naveli su Salvini i Di Majo u zajedničkoj saopštenju.

Među novim imenima ministara ističe se novi ministar ekonomije - profesor ekonomije na rimskom Tor Vergata univerzitetu Đovani Trija, navodi ANSA.

Paolo Savona dobio je resor evropskih poslova a Enco Moavero Milanezi biće ministar spoljnih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: