Kosovska policija se oglasila o incidentu u Starom Grackom

Kosovska policija se oglasila povodom slučaja u Starom Gracku, saopštivši da je u sredu u mestu Staro Gracko "došlo do svađe između nekoliko osoba".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 31.05.2018.

16:37

Kosovska policija se oglasila o incidentu u Starom Grackom
Foto: EPA-EFE/Sascha Steinbach

"Policija je nakon dobijene informacije izašla na mesto događaja i suočila se sa nasilnim radnjama i agresivnim ponašanjem osumnjičenih lica", kaže se u saopštenju, a prenosi RSE.

Kako se navodi, da bi situacija bila pod kontrolom, "policija je preduzela sve neophodne radnje u skladu sa policijskim ovlašćenjima, zaustavila sukob i uhapsila dve osobe M. M. (29) i F. S. (19)" sa Kosova.

U saopštenju se zatim navodi da su osumnjičene osobe puštene na slobodu nakon ispitivanja, i protiv njih je pokrenut slučaj za nanošenje lakih telesnih povreda.

Troje Srba iz Starog Grackog, povređeni su u sredu uveče u sukobu sa Albancima i tokom intervencije policije.

Svi povređeni, među kojima i jedna beba, su iz porodice Matović, javila je RTS u sredu i dodala da je policija nakon incidenta privela jednog Albanca i jednog Srbina.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić naveo je da su Srbi u Starom Grackom, koji su postali simbol stradalništva našeg naroda na Kosovu i Metohiji, juče ponovo bili žrtve šovinizma i histerične mržnje, a tome su asistirali oni koji se lažno predstavljaju kao čuvari reda, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: