"Stvorili su čudovišnu tvorevinu, upozoravamo Prištinu..."

Cela Srbija je zgrožena divljanjem nad Srbima u seriji incidenata prethodnih dana, izjavio sinoć direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 31.05.2018.

07:45

Ilustracija: Getty Images

Podsetimo, u poslednjem incidentu nad srpskim stanovništvom na Kosovu, dvoje dece zadobilo je opekotine od biber spreja koji je upotrebila kosovska policija u selu Staro Gacko.

"Nema nikakve sumnje da je ovo direktna posledica političke klime koju stvaraju separatisti u Prištini. Potrebno je preduzeti hitne mere kako bi sve porodice na Kosovu i Metohiji bile bezbedne", naveo je Đurić.

"Zgroženi smo i ćutanjem nadležnih međunarodnih političkih i bezbednosnih institucija na terenu povodom talasa nasilja prema Srbima, i to produbljuje nepoverenje u namere dela medjunarodne zajednice u pokrajini, dodao je on.

Đurić je naveo da su Srbi u Starom Grackom, koji su postali simbol stradalništva našeg naroda na Kosovu i Metohiji, ponovo bili žrtve šovinizma i histerične mržnje, a tome su asistirali oni koji se lažno predstavljaju kao čuvari reda, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

"Napadu na srpsku decu i njihove roditelje pridružila se policija, čija je neselektivna i prekomerna upotreba sile dovela do povređivanja troje srpskih meštana, među njima i jedne bebe, što je u pravom svetlu pokazalo prirodu lažne države Kosovo, dodao je Đurić.

"Sponzori takozvane kosovske nezavisnosti stvorili su čudovišnu tvorevinu u kojoj policija suzavcima interveniše protiv dece. Upozoravamo i Prištinu i one u međunarodnoj zajednici koji tolerišu zločinstva albanskih ekstremista da Srbija neće tolerisati nasilje nad srpskom, ili bilo čijom decom. Mi želimo da mlade generacije u regionu poštedimo užasa kojima smo svi bili svedoci pre samo dve decenije, ali da bi mir i razum prevladali potrebne su dve strane", zaključio je Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: