Šta se dešava sa mostom na Ibru?

Otvaranje Glavnog mosta na Ibru nije na dnevnom redu Severne Kosovske Mitrovice, izjavio je za današnju "Politiku" gradonačelnik te opštine Goran Rakić.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 31.05.2018.

06:55

Šta se dešava sa mostom na Ibru?

On ističe da je još u toku rekonstrukcija mosta, a osim toga procena je da se i dalje, pored tehničkih, nisu stekli ni bezbednosni uslovi za otvaranje ovog mosta koji spaja severni, srpski, i južni albanski deo grada.

Revitalizacija ovog objekta počela je pre dve godine, a pitanje je kada bi mogao da bude pušen u saobraćaj, iako je nedavno završen kružni tok na severnoj strani i asfaltirane ulice koje vode ka multietničkim naseljima Bošnjačka mahala i Tri solitera, u Kolašinskoj ulici.

"Ovo pitanje, takođe po Briselskom sporazumu direktno je uslovljeno prethodnim potpisivanjem memoranduma o razgraničenju opština na severu i jugu Kosovske Mitrovice, u selu Suvi Do. Sve najave o kojima govore albanski mediji i gradonačelnik južne Mitrovice Agim Bahtiri koriste se za unutrašnje političke aktivnosti. Siguran sam da i oni dobro znaju šta piše u sporazumu", kaže Rakić.

On je time odgovoriio na izjavu Bahtirija da se "namerno odlaže" otvaranje mosta kako bi se ponovo otvorio dijalog o definisanju granice u selu Suvi Do i da "sever neće moći da dobije ni centimetar više".

"Šetalište ostaje kao što je i dogovoreno, u ulici Kralja Petra, i nema nikakvog izmeštanja. Duž cele pešačke zone biće postavljene klupe i ostali mobilijar. Ovih dana asfaltiramo Ulicu Lole Ribara, postavljamo trotoare i novu rasvetu, a uređujemo i saobraćajnice, kaže Rakić i tako odgovara na tvrdnje koje su se u Mitrovici pojavile prethodnih dana da će pešačka zona iz ulice kralje Petra biti izmeštena u Lole Ribara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: