Predsednik opštine dobio posao vozača u bolnici

Predsednik SO Prokuplje Dejan Lazić dobio je posao na neodređeno vreme u prokupačkoj bolnici kao vozač sanitetskog vozila, piše prokupljenadlanu.rs.

Izvor: prokupljenadlanu.rs
Podeli
screenshot
screenshot

On je istakao da je konkurisao za to radno mesto, kao i svi ostali.

O tome je saopštenje izdao i OO DS iz Prokuplja.

“Prema podacima do kojih smo došli, sadašnji predsednik Skupštine Opštine Prokuplje Dejan Lazić primljen je na neodređeno vreme kao vozač sanitetskog vozila u Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“. Prema uslovima konkursa, koji je objavljen na zvaničnom sajtu ove zdravstvene ustanove 18.04.2018. godine, na neodređeno vreme primala su se dva vozača. Uslovi konkursa, za kandidata bili su da ima srednje obrazovanje u trajanju od najmanje tri godine i vozačku dozvolu B kategorije . Vozači se primaju za stalno, uz probni rad u trajanju od tri meseca. Konkurs je trajao 15 dana i već je trebalo da se objave imena onih koje je obrazovana komisija odabrala da budu primljeni. Ipak, još uvek na sajtu Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ nema odluke o prijemu. Smatramo da javnost treba upoznati sa ovom odlukom i bahatošću lokalne vlasti”, navodi se u saopštenju prokupačkog DS .

Dejan Lazić je inače pre postavljenja na ovu funkciju bio privatnik, te je ugasio preduzeće kada mu je krenuo mandat. Od tada je nezaposlen.

“Konkurisao sam kao i svi ostali, jer ispunjavam uslove konkursa. Nisam zloupotrebio funkciju koju obavljam”, kazao je Lazić.

strana 1 od 276 idi na stranu