Dačić o Dodikovoj ideji: Šta će biti u budućnosti...

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, povodom izjave predsednika RS Milorada Dodika da će doći do ujedinjenja RS i Srbije, kaže da to se o tome ne razgovara.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 31.05.2018.

14:13

Dačić o Dodikovoj ideji: Šta će biti u budućnosti...
Tanjug, Rade Preliæ

Srbija, kaže Dačić, poštuje teritorijalni integritet BIH, a naravno da ima specijalne veze sa Republikom Srpskom.

"Ali to nije tema o kojoj se sada razgovara. Šta će biti u budućnosti, mislim da to niko ne može da vam kaže, naročito ne u tako dalekoj budućnosti”, poručio je Dačić.

Podsetimo, juče je predsednik RS izjavio da bi RS i Srbija "u narednh nekoliko decenja" trebalo da se ujedine u jednu državnu zajednicu, Dačić je rekao da se u BiH moraju uvažavati interesi svih konstituivnih naroda.

Dodik je juče na Fakultetu političkih nauka u Beogradu rekao da "ovaj vek ili naredne decenije Srbija i RS treba da završe ujedinjene u jednu teritoriju i državnu zajednicu".

Dačić je danas, komentarišući Dodikovu izjavu, rekao i da je "cinično da se od Srbije stalno traži da se izjašanjava o Dodiku, a da niko iz Evrope ne komentariše izjave (albanskog premijera Edija) Rame".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: