Dačić: Rama igra toplo-hladno

Ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića nije iznenadila vest o ukidanju rominga između Kosova i Albanije.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 31.05.2018.

13:27

Dačić: Rama igra toplo-hladno
Foto: Tanjug/MSP/Ognjen Stevanoviæ

Kako je rekao, to nije ništa novo, jer, kako kaže, to nije ništa novo, već nešto što se dešava više decenije i vekova - želja za uspostavljanjem velike Albanije.

Dačić je rekao da niko u Evropi ne postavlja pitanje u vezi sa albanskim izjavama i radnjama koje se dešavaju na teritoriji Albanije i KiM, a u međuvremenu prestaju kontrole na granicama, otvaraju se zajednička konzularna predstavništva, a onda Srbiju pitaju šta misli o izjavi Milorada Dodika (o ujedinjenju Srbije i RS).

“Pošto se oni ne izjašnjavaju o tome šta se dešava sa velikoalabanskim težnjama, milsim da je malo je cinično da se od nas trazi izjašnjenje o svemu onome sto priča Dodik”, rekao je Dačić novinarima u Ministarstvu spoljnih poslova.

Albaniju niko nije pritiskao da utiče na KiM, rekao je Dačić i upitao zašto to neko radi Srbiji.

“Ništa nas ne čudi”, istakao je Dačić.

Komentarišući izjavu albanskog premijera Edija Rame da se prema manjinama na KiM bolje odnose nego Srbija prema Albancima u Preševu, Dačić je upitao da li je primer bolje prakse kada neko proteruje Srbe i pali crkve i manastire.

“Tako da Rama očigledno igra toplo-hladno. Njegove izjave su stalna pretnja prema EU, ako nećete nesto da nam date mi ćemo da stvorimo veliku Albaniju”, primetio je Dačić.

Takođe je upitao EU kako će to što je Priština ukinula kontrolu na prelazu sa Albanijom uticati na viznu liberalizaciju, bezbednost i stabilnost.

Dačić je ocenio da je Kosovo neuspeli projekat i derivate velike Albanije i poručio da se to nikada neće realizovati.

“Ovih dana se govori koliko ima zemalja koje su priznale, a koliko nisu. Oni sami govore da ima više onih koji su prošle godine povukle priznanje. To znači da je projekat neuspešan. Mi ne želimo da pričamo o tome”, rekao je Dačić.

On je dodao da Kosovo treba da brine one koji su ga stvorili i podstakli kršenje teritorijalnog integriteta Srbije i stvorili mogućnost da se zemlja razvije tako što će manjina da proglasi državu.

“Taj će se problem zakucati i kod onih koji su priznali Kosovo, a kada to dođe pred njihova vrata videće koliko su pogresili”, zaključio je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: