Nova rektorka: Doktorat Malog? Premijerka sve rekla

Nova rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izjavila je da nema šta da doda na izjavu premijerke Ane Brnabić o doktoratu Siniše Malog.

Izvor: Beta

Utorak, 29.05.2018.

14:55

Nova rektorka: Doktorat Malog? Premijerka sve rekla
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

"Ja nemam šta da dodam na izjavu premijerke, verujem da ona ima tačne informacije, ali ne sa Univerziteta", rekla je Popovićeva novinarima.

Upitana šta misli o saradnji sa po pitanju finansiranja Univerziteta, u trenutku kada Mali o čijem doktoratu treba da raspravlja, postane ministar finansija, Popovićeva je rekla da će se Univerzitet boriti za što bolje finansiranje, ali da to ostaje na državi.

"To ne zavisi od nas to zavisi od odnosa države prema obrazovanju generalno i prema visokom obrazovanju", rekla je Popovićeva.

Mali je 2013. godine na FON-u odbranio doktorsku tezu pod nazivom "Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije - teorijske koncepcije i iskustva Srbije".

Na sajtu Peščanika 9. jula 2014. objavljen je tekst profesora Raše Karapandže u kojem se navodi da je plagirano 33 odsto ili više teksta tog doktorskog rada.

Grupa akademika, univerzitetskih profesora i naučnih istraživača je 27. februara predala Rektoratu Univerziteta u Beogradu zahteve da se poništi doktorat Siniše Malog, jer smatraju da je taj rad plagijat i da se Mali ne promoviše u zvanje doktora nauka, a da članovi komisije pred kojima je branio doktorsku tezu budu procesuirani pred etičkom komisijom.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je ranije da će na sve paušalne tvrdnje o navodnim aferama kandidata za ministra finansija Siniše Malog odgovarati istinom i činjenicama.

Govoreći o navodno plagiranom doktoratu, Brnabićeva je primetila da nekim poslanicima očigledno nije važno šta kaže kvalifikovana Komisija nego "Raša Karapandža za Peščanik".

"Ako i treća Komisija kaže ono što su rekle prethodne dve (da nije plagirao), ja pretpostavljam da ćete tražiti četvrtu komisiju", navela je Brnabićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: