"Nisam siguran da je Tramp uradio domaći zadatak"

Nije sigurno da li je predsednik SAD Donald Tramp "uradio neophodan domaći zadatak" za pregovore sa Severnom Korejom po pitanju njenog nuklearnog programa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.05.2018.

11:30

Getty images

To je rekao bivši direktor CIA Majkl Hejden.

"Kim Džong Un (severnokorejski lider) poznaje svoj (nuklearni) progam u potpunosti. Mislim da zna za šta može da napravi ustupak i šta to znači, a za šta ne može da napravi ustupak. Ne znam da li je predsednik (Tramp) uradio tu vrstu domaćeg zadatka koja će mu pružiti isti nivo znanja", rekao je Hejden u emisiji "Ova nedelja" Marte Radac na televiziji Ej-Bi-Si.

Hejden je bio direkror CIA tokom predsedničkih mandata Džordža V. Buša i Baraka Obame i direktor Nacionalne agencija za bezbednost (NSA) za vreme Buša i Bila Klintona.

On se nada da će bilo koji samit između Trampa i severnokorejskog lidera "ostati na nivou principa" pre nego da će se baviti sprecifičnostima.

Hejden je naglasio da je zabrinut da bi zahtevanje da Severna Koreja u potpunosti odustane od svog nuklearnog programa moglo da se završi "veoma loše".

Kako je kazao, saglasan je sa republikanskim senatorom Markom Rubiom koji je, gostujući ranije u istoj emisiji, rekao da Kim Džong Un neće izvršiti denuklearizaciju.

"U potpunosti sam saglasan sa senatorom Rubiom. Oni se neće otarasiti svog nuklearnog oružja u potpunosti. I ako Trampova sorta, a to je pravi izraz u ovom slučaju, na ovaj sastanak ide da bi tako nešto zahtevala, ovo će se završiti veoma loše", naveo je Hejden.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: