"Krim postaje nepristupačna tvrđava"

Nakon povratka Krima u sastav Rusije Moskva ne prestaje da povećava vojni potencijal na poluostrvu, piše nemački magazin “Fokus“.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.05.2018.

09:52

Ilustracija: Thinkstock

Nemački list je naveo da je pre neki dan na Krim stigao najnoviji mali raketni brod “Višni Voloček“ sa raketnim kompleksima “Kalibar“. To oružje, podseća “Fokus“, dokazalo je svoju efikasnost u Siriji i zabrinulo zapadne vojne analitičare, prenosi Sputnjik.

Osim toga, na poluostrvu su raspoređene dve divizije protivvazdušnih raketnih kompleksa S-400, obalska artiljerija, dok je Crnomorska flota dobila nekoliko novih fregata i podmornica.

“Krim sve više prerasta u skoro nepristupačnu tvrđavu“, zaključio je novinar.

Šef komiteta Saveta Federacije za odbranu i bezbednost Viktor Bondarjov je izjavio da je raspoređivanje na Krimu kompleksa S-400 “Trijumf“ i “Pancira-S“ izazvano aktivnošću NATO-a u Crnomorskom regionu i povećanom pažnjom Alijanse prema poluostrvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: