Sud poništio rešenja UO RTV o Arežini

Osnovni sud u Novom Sadu poništio je kao nezakonita rešenja UO RTV kojima je Slobodan Arežina krajem januara ove godine razrešen s mesta direktora programa.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 28.05.2018.

12:02

Sud poništio rešenja UO RTV o Arežini
Ilustracija: Thinkstock

U presudi koju je saopštila sudija Vesna Dušić, RTV je obavezan da Arežinu vrati na tu funkciju u roku od osam dana.

Kao nezakonito je poništeno i rešenje generalnog direktora RTV-a Miodraga Koprivice kojim je Arežina proglašen za tehnološki višak, kao i aneks ugovora o radu kojim je Arežina premešten na mesto menadžera razvojnih projekata.

Slobodan Arežina je već dva puta smenjivan sa te funkcije, prvi put u maju 2016. godine, kada je na RTV-u napravljena politička "čistka".

Arežina je posle objavljivanja presude rekao novinarima da, čak i ukoliko ona postane pravosnažna, to i dalje ne znači da će moći da se vrati na mesto programskog direktora, "jer je RTV to već u više navrata ignorisao".

Dodao je da ga ohrabruje spremnost suda da prihvati činjenice i da nakon samo jednog održanog ročišta odmah donese presudu.

Arežina je ocenio i da je presuda veliko ohrabrenje za sve novinare u Srbiji da se bore za svoja prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: