Obradović o odelu Malog; Brnabić: Podržavam takve emocije

Premijerka Ana Brnabić odbacila je navode šefa poslaničke grupe Dveri Boška Obradovića da sa kandidatom za ministra finansija Sinišom Malim ima zajedničku firmu

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.05.2018.

17:58

Obradović o odelu Malog; Brnabić: Podržavam takve emocije
screenshot/Tanjug

Odbacila je i tvrdnje da Mali učestvuje u radu više upravnih odbora.

"Zapanjila sam se - da Siniša i ja imamo zajednički firmu", rekla je Brnabićeva u Skupštini Srbije, a zatim se obratila Malom:

"Siniša, čoveče, kada smo mi napravili firmu?", reagovala je premijerka, a zatim je zatražila od Obradovića da joj pošalje informacije o navodnoj zajedničkoj firmi, pošto, kako je rekla, nikada nikakvu firmu "nije napravila sa Sinišom".

Pošto je šef poslanika Dveri pitao da li je Mali možda "Supermen" jer učestvuje u radu više upravnih odbora, Brnabićeva mu je odgovorila da "ono što stoji u biografiji, nije sve u isto vreme".

"Verujem da vi to znate, nego opet za vašu priču to ne ide u prilog da kažete. Mislite da će me možda mrzeti da odgovaram na sve. Sedeću koliko god treba da sve objasnim građanima", poručila je ona.

Obradović je pokazao u parlamentu fotografiju na kojoj su Siniša Mali i vlasnik Delte Miroslav Mišković na godišnjici Delta holdinga, koju je komentarisao: "Ne može i jedno i drugo", te dodao da ne može Mišković da služi vlasti da pokaže da se bori protiv tajkuna, a da Mali sedi na počasnom mestu na proslavi.

Obradović je naveo i da su Brnabićeva i Mali školski drugovi i da su imali zajedničke firme, a da se sada povlače da se ne bi otkrilo poreklo njihovog novca...

"To je zato što nemamo zakon, koji nećete da donesete šest godina, da objasnite zajedničke poslovne aktivnosti", rekao je lider Dveri, koji tvrdi da se Mali vratio u Srbiju "zato što ovde može da se krade lakše nego na zapadu".

Komentarisao je i oblačenje Malog, koje mu se, kaže, dopada, jer ga podseća na film "Kum", a opaska o odelu je premijerku, kako je rekla, iznenadila.

"Podržavam takve emocije", rekla je Brnabićeva, što je izazvalo smeh poslanika.

Inače, Siniša Mali je sve vreme u skupštinskoj sali, ali mu Poslovnik o radu ne dozvoljava da se obraća poslanicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: