Brnabićeva o tome šta preporučuje Malog za mesto ministra

Premijerka Ana Brnabić kaže da je Sinišu Malog za mesto ministra finansija preporučio uspeh u rešavanju ogromnih finansijskih i razvojnih problema Beograda.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.05.2018.

11:12

Brnabićeva o tome šta preporučuje Malog za mesto ministra
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Ona je istakla da je te probleme Mali nasledio kada je preuzeo mesto gradonačelnika 2014. godine. Brnabić je obrazlažući svoj predlog poslanicima u Skupštini Srbije rekla da je Beograd imao dug od milijardu i 118 miliona evra, koji je za vreme mandata Malog prepolovljen.

Ona je napomenula da je bilo 14 milijardi dinara neplaćenih obaveza i deficit od 20,25 odsto, a da su danas sve obaveze isplaćene i deficit smanjen za četiri puta, a Beograd je dobio prvi put u istoriji prvi kreditni rejting 2016. koji će se do kraja ove godine još unaprediti, a što je značajno za privlačene investicija.

Ono što ga pre svega preporučuje za mesto ministra finansija je da Beograd danas stabilna lokalna samouprava i najveća investiciona destinacija u ovom delu Evrope, a tokom njegovog mandata sprovedena je konsolidacija javnih i javno-komunalnih preduzeća, rekla je Ana Brnabić.

Opširnije na stranicama rubrike BIZ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: