"Vlast nije u stanju da angažuje ozbiljnog stručnjaka"

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović ocenio je da je dosadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali najgori kandidat za ministra finansija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.05.2018.

09:41

On je istakao i da predlog da Mali preuzme tu funkciju otkriva svu "nemoć i bezizlaz" aktuelne vlasti.

"Vlast definitivno više nije u stanju da privuče i angažuje bilo kog ozbiljnog stručnjaka. Niko sa ugledom i reputacijom ne želi da bude deo ove upravljačke ekipe koja je Srbiju stavila na međunarodnu crnu listu država osumnjičenih za pranje novca i finansiranje međunarodnog terorizma. U zemlji koja ima brojne ugledne ekonomiste, vlast za ministra finansija, koji će voditi ključni resor u vladi, predlaže Sinišu Malog, osvedočenog plagijatora, čoveka koji je još od privatizacije 'Beopetrola' i fabrike vagona 'Bratstva' u sukobu interesa i koji ne može da objasni poreklo imovine", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

On je upitao kako poveriti državnu kasu nekome ko kontroliše 45 privatnih bankovnih računa i ko sam sebi uplaćuje basnoslovne honorare iz poreskih rajeva, a da se ne zna pravni osnov.

"Kako poveriti državnu kasu nekome ko je obmanjivao javnost u vezi sa dugom Beograda, u čemu su ga demantovali i Ministarstvo finansija i Fiskalni savet? Kako poveriti državnu kasu nekome ko je mandat gradonačelnika proveo kao agent za nekretnine za privatno stambeno naselje 'Beograd na vodi'? Kako poveriti državnu kasu nekome ko je obećavao tri milijarde evra investicija u taj i takav 'Beograd na vodi', koje su se za samo tri godine istopile na 60 miliona?", upitao je on.

Jovanović je rekao da se slaže sa predsednikom Srbije Aleksadrom Vučićem koji je 2016. godine označio čelnike Beograda kao direktno odgovorne za, kako je naveo, nezakonito i banditsko rušenje privatne imovine u Savamali i najavio da će oni snositi posledice.

"Slažem se i sa predsednikovom kvalifikacijom da je reč o 'kompletnim idiotima'. Ne slažemo se, međutim, da bi 'kompletne idiote' trebalo postavljati za ministre u srpskoj vladi. Zato će poslanici Narodne stranke glasati protiv izbora Siniše Malog za ministra finansija i bićemo najoštriji kritičari takve kadrovske politike koja Srbiju dodatno zakucava u siromaštvo i korupciju", dodao je potpredsednik Narodne stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: