Macura: Rekordan broj poziva Hitnoj pomoći

Hitna pomoć je zabeležila rekordan broj intervencija u noćnom periodu od početka godine - 148, od kojih je 44 intervencija obavljenih na javnom mestu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 27.05.2018.

08:37

Macura: Rekordan broj poziva Hitnoj pomoći
Tanjug, arhiva

To je rekla Tanjugu portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Prema njenim rečima, razlog je najverovatnije toplije vreme, na koje mnogi građani još nisu adaptirani kao i to što je bila noć između petka i subote.

Međutim, kako je rekla, nije zabeležen veliki broj tuča ili alkoholisanih osoba.

Macura je kazala da se noćas dogodilo četiri saobraćajne nezgode, a da je jutros u 6.57 Hitna pomoć primila poziv zbog još jednog udesa koji se dogodio u Bulevaru Kralja Aleksandra kod broja 88, kada je kombi udario u drvo.

Kako je rekla, tada su lakše povređena dvojica muškaraca.

Sinoć u 20.21 dogodila se saobraćajna nezgoda na Zrenjaninskom putu, na sredini Pančevačkog mosta, u kojoj su povređena dva muškarca starosti oko 30 godina, kada su pali sa motora. Oni su prevezeni na ortopediju Urgentnog centra.

Na uglu ulica Palmira Toljatija i Goce Delčeva na Novom Beogradu dogodio se sudar u kojem je lakše povređen muškarac koji je prevezen u Urgentni centar i predat neurologu i ortopedu.

Na uglu Sredačke i Niške ulice na Vračaru lakše povrede u udesu je zadobio muškarac koji je zbrinut na licu mesta i nije dalje vožen.

U 4.48 u ulici Patrijarha Joanikija na Vidikovcu doogodio se udes u kojem je povređen muškarac koji je prevezen na ortopediju Urgentnog centra.

Za pomoć su se tokom noći od hroničnih bolesnika javljali najviše astmatičari i osobe sa hipertenzijom, a juče tokom dana Hitna pomoć je zabeležila 121 intervenciju od kojih 46 na javnom mestu i osam udesa među kojima je jedan bio sa teškim povredama.

Taj udes se dogodio u 11.36 u Bečmenu u Glavnoj ulici, a teško je povređen motociklista starosti oko 32 godine koji je prevezen na reanimaciju KBC Zemun, kazala je Macura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: