Kraljevo: Otpadno motorno ulje izlilo se u Ibar

Oko 100 litara prerađenog, otpadnog motornog ulja koje je bilo uskladišteno u plastičnoj cisterni "Dunav centra" izlilo se u Ulici vojvode Stepe u Kraljevu.

Izvor: RTS

Nedelja, 27.05.2018.

23:05

Kraljevo: Otpadno motorno ulje izlilo se u Ibar
screenshot

Radoica Kočović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Raškog okruga, kaže da se ulje kroz odvod za atmosfersku kanalizaciju izlilo u Ibar, prenosi RTS.

"Radnici su očistili ulicu i posuli strugotinu, ali je jedan deo ulja kroz kanalizaciju završio u Ibru", dodaje Kočović.

Dodaje da nema nikakvog razloga za paniku.

"Vodostaj Ibra je visok tako da će se mrlja razgraditi i otploviti nizvodno. Pustićemo i veću količinu čiste vode kroz kanalizaciju zbog ispiranja", napominje Kočović.

Prema njegovim rečima, stručne službe su na terenu i utvrđuju kako je došlo do izlivanja, kao i da li je ulje bilo uskladišteno po propisima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: