Linta: Plenkovićeva očekivana provokacija

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je kao "očekivanu provokaciju" izjavu premijera Hrvatske Andreja Plenkovića.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 27.05.2018.

16:40

Linta: Plenkovićeva očekivana provokacija
screenshot

Plenković je izjavio da će na 25. godišnjicu zločinačke akcije "Oluja" hrvatski avioni F16 "zagrmeti" nad Kninom.

Plenković je u govoru na skupu Hrvatske demokratske zajednice, čiji je lider, više puta istakao kako se on i njegovi stranački prijatelji bore za Hrvatsku "kakvu su sanjali hrvatski branitelji, na čelu sa Franjom Tuđmanom".

"Dobro je poznato da su hrvatski branitelji sa čelu sa ratnim zločincem Franjom Tuđmanom sanjali etnički čistu hrvatsku državu, kakvu je sanjao i Ante Pavelić", istakao je Linta i dodao da su taj zločinački plan ostvarili uz pomoć zapadnih sila.

Savršeno je jasno da kada Plenković i drugi hrvatski zvaničnici hvale Tuđmana da oni su u suštini hvale proterivanje pola miliona Srba iz Hrvatske, hvale, pljačkanje, paljenje, miniranje i otimanje srpske imovine, hvale hrvatske ratne zločince i rugaju se ubijenim srpskim civilima i zarobljenicima, navodi se u izjavi Linte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: