"Niko ne želi da me vidi zbog pitanja koja postavljam"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se ne zna da li će u junu biti nastavljen dijalog Beograda i Prištine o Kosmetu.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

On je naglasio da je srpska strana spremna za razgovor i kompromisno rešenje.

"Jednom mora nešto da počne, da li će u junu ili u julu ili avgustu, mi to stvarno ne znamo", rekao je Vučić novinarima nakon svečanosti obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i policije.

Vučić je kazao da on uvek ide na razgovor o Kosovu sa Briselskim sporazumom, da se zbog toga "svima smučio" i da niko ne želi da ga primi.

"Niko ne želi da me više vidi, zato što svaki put postavim pitanje na koje oni nemaju odogvor", rekao je Vučić.

On je ponovio da je Beograd ispunio sve svoje obaveze iz Brisleskog sporazuma, a da Priština nije formirala Zajednicu srpskih opšta.

"Najpre da oni izmire svoju obavezu ili ako to neće, možemo da razgovaramo i o nekom trajnom rešenju, ali to rešenje ne može da bude - Srbijo priznaj nezavisnost Kosova", kazao je predsednik.

Vučić je poručio građanima da imaju poverenje u svoju vlast jer ona zna da zaštiti interese svoje zemlje i građana.

"Nije lako sa nama pregovarati, ali mi smo spremni za kompromis, bezbroj puta smo to pokazali", kazao je Vučić.

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je nedavno da bi dijalog Beograda i Prištine trebalo da bude nastavljen u drugoj polovini juna.

Dijalog Beograda i Prištine prekinut je krajem marta, posle incidenta sa hapšenjem direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Politika

strana 1 od 276 idi na stranu