"Niko ne želi da me vidi zbog pitanja koja postavljam"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se ne zna da li će u junu biti nastavljen dijalog Beograda i Prištine o Kosmetu.

Izvor: Beta

Nedelja, 27.05.2018.

15:32

Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

On je naglasio da je srpska strana spremna za razgovor i kompromisno rešenje.

"Jednom mora nešto da počne, da li će u junu ili u julu ili avgustu, mi to stvarno ne znamo", rekao je Vučić novinarima nakon svečanosti obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i policije.

Vučić je kazao da on uvek ide na razgovor o Kosovu sa Briselskim sporazumom, da se zbog toga "svima smučio" i da niko ne želi da ga primi.

"Niko ne želi da me više vidi, zato što svaki put postavim pitanje na koje oni nemaju odogvor", rekao je Vučić.

On je ponovio da je Beograd ispunio sve svoje obaveze iz Brisleskog sporazuma, a da Priština nije formirala Zajednicu srpskih opšta.

"Najpre da oni izmire svoju obavezu ili ako to neće, možemo da razgovaramo i o nekom trajnom rešenju, ali to rešenje ne može da bude - Srbijo priznaj nezavisnost Kosova", kazao je predsednik.

Vučić je poručio građanima da imaju poverenje u svoju vlast jer ona zna da zaštiti interese svoje zemlje i građana.

"Nije lako sa nama pregovarati, ali mi smo spremni za kompromis, bezbroj puta smo to pokazali", kazao je Vučić.

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je nedavno da bi dijalog Beograda i Prištine trebalo da bude nastavljen u drugoj polovini juna.

Dijalog Beograda i Prištine prekinut je krajem marta, posle incidenta sa hapšenjem direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: