"Sećate se kada je Vučić pre četiri i po godine rekao..."

Prištinska strana je Briselski sporazum potpisala jer nisu hteli da ispadnu negativci, a znali su da ga neće ispuniti.

Izvor: B92

Nedelja, 27.05.2018.

14:31

Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

To je izjavio potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

On je za "Radio Beograd" rekao da Srbija ne sme nikada da odustane od Briselskog sporazuma, prenosi RTS.

"Sećate se kada je Vučić pre četiri i po godine rekao: vi sada imate nešto protiv, a videćete da ćemo se pozivati na njega kao na rezoluciju 1244", rekao je Stefanović dodajući da je taj sporazum naše najčvršće uporište.

Stefanović je ocenio da je "prištinska strana taj sporazum potpisala jer nisu hteli da ispadnu negativci, već su hteli da Srbi ispadnu zli, jer neće da potpišu".

"U prvom trenutku su znali da neće da ispune. Sada je lopta na terenu Evrope", naveo je Stefanović.

On je, govoreći o najavama da će u Prištini formirati takozvanu vojsku Kosova, rekao da ne postoji nijedan međunarodni dokument koji bi im to omogućio.

"Bilo kakvo formiranje vojske bez volje srpskog naroda i predstavnika Srba na KiM bilo bi kršenje propisa koji su predviđeni u zakonodavstvu, ali i međunarodnih propisa. Da se ne zadržimo samo na formalno-pravnom, to bi dovelo do usložnjavanja bezbednosne situacije, izazvalo bi konflikte i ne bi doprinelo stabilizaciji i bezbednosti regiona", kazao je Stefanović.

Potpredsednik vlade i ministar policije naveo je da Srbija nastavlja da u razgovorima sa međunarodnim partnerima, kao i sa onima koji su priznali nezavisnost Kosova, ukazuje do čega može da dovede takva nepromišljena, loša i ishitrena odluka, usmerena protiv interesa Srbije i Srba na KiM.

"Nastavljamo da se borimo da svim mogućim pravnim i političkim sredstvima sprečimo da do toga dođe", zaključio je Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: