Dodik Putinu: Amerikanci hoće da spreče vaš uticaj

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se u Sankt Peterburgu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Izvor: Tanjug

Subota, 26.05.2018.

00:12

Dodik Putinu: Amerikanci hoće da spreče vaš uticaj

Kako se navodi Dodik je Putina "upoznao sa projektima usmerenim na slabljenje Republike Srpske i ogromnim izdavajanjima Amerikanaca za medije i program sprečavanja ruskog uticaja".

Dodik je za RTRS, nakon sastanka održanog na maginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, izjavio da "Rusija snažno podržava Republiku Srpsku i to kroz poštovanje Dejtonskog sporazuma".

On je uputio Putinu poziv da poseti Banjaluku i kazao da je njihov sastanak protekao u atmosferi prijateljstva i razmjeni mišljenja o političkoj i ekonomskoj situaciji u Stpskoj, BiH i regionu.

"Sama činjenica da je do sastanka došlo, u ovakvom danu punom obaveza za Putina, velika je stvar i pokazuje njegov odnos prema Republici Srpskoj", izjavio je Dodik.

Navodi se da je predsednik Srpske rekao da je na sastanku razgovarano i o dosadašnjoj i budućoj saradnji Republike Srpske i Ruske Federacije. On je rekao da je razgovarano o novim projektima koje bi trebalo da otpočnu, prije svega o rekonstrukciji dvije termoelektrane i pomoći u nabavci helikoptera za potrebe Civilne zaštite Republike Srpske.

Dodik je zahvalio Putinu za sve što je Rusija učinila na ekonomskom i političkom planu kako bi zaštitila bazične interese Republike Srpske.

On se ranije danas sastao sa gubernatorom Sankt Peterburga Georgijem Poltavčenkom, kojeg je pozvao da dođe u Banjaluku na političko - privredni skup koji bi trebalo sa bude održan u septembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: