Izrael optužio EU: Plaćate antijevrejsku kampanju

Izrael optužio institucije Evropske unije za finansiranje nevladinih organizacija koje promovišu "anti-izraelski bojkot" i pozvao na prekid te podrške.

Izvor: B92

Petak, 25.05.2018.

11:57

Izrael optužio EU: Plaćate antijevrejsku kampanju
Ilustracija: Thinkstock

Na studiji od 40 strana, izraelsko ministarstvo za strateške odnose i javnu diplomatiju u fokus je stavio takvu pomoć evropskim i palestinskim grupama sa pet miliona evra u 2016. godini, prenela je agencija Rojters.

Ministarstvo je navelo da su podaci zasnovani na evropskim podacima u toj godini, koji su poslednji dostupni podaci.

Delegacija EU saopštila je da nije imala nikakvu komunikaciju sa izraelskom vladom o toj temi, ali da bi bilo dobro da dobije bilo kakve relevantne informacije o evropskim aktivnostima finansiranja.

Izrael dugo već osuđuje grupe, kao što je Bojkot i BDS ( Prodaja i sankcije) koje žele da izoluju Izrael zbog politike prema Palestincima.

"Novac iz budžeta EU može da bude potrošen samo u svrhe za koje postoje ugovori, pod strogo utvrdjenim pravilima transparentnosti i predmet su širokog nadzora", navedeno je u saopštenju kancelarije delegacije EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: