"Ne odustajem, bez obzira na sastanak s ministrom"

Ministar kulutre i informisanja Vladan Vukosavljević sastaće se u ponedeljak, u 12 sati sa direktorkom novosadske televizije Kanal 9 Majom Pavlović.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Kako je za agenciju Beta izjavila Maja Pavlović, sastanku uprkos njenom zahtevu neće prisustvovati predstavnici Emisione tehnike i veze (ETV), REM-a i ministarstva trgovine, turizma i telekomunikcija, jer ministar nije "uspeo da obezbedi njihovo prisustvo".

Dirketorka TV Kanala 9 zatražila je od minisitra da sastanku prisustvuju i predstavnici novinarskih udruženja, ali je dogovoreno da to bude samo uvodni sastanak na kojem će se upoznati sa problemom koji ima ova televizija.

Dogovreno je da sastanak u punom satavu bude održan narednih dana.

Maja Pavlović rekla je za Betu da ne odustaje od štrajka glađu, bez obzira na zakazani sastanak i na zahteve koje je ranije uputila nadležnim institucijama.

Ona je naglasila da će insistirati da se sastanak u punom sastavu, odnosno sa svim relevatnim subjektima za rešavanje problema televizije održi što pre.

Maja Pavlović najavila je da će privremeno prekinuti štrajk glađu, ukoliko se sastane sa ministrima kulture, telekomunikacija i predstavnicima Emisione tehnike i veze (ETV) sa kojima bi razgovarala o ponuđenom sporazumu ETV-a.

ETV je 18. maja isključio digitalni signal Kanalu 9 zbog dugova, nakon čega je direktorki ponudilo Sporazum koji podrazumeva da ta televizija odmah uplati 200.000 dinara, a da ostali dug bude reprogramiran u 24 rate.

Po objavljivanju sporazuma, Maja Pavlović je istakla da bi predloženi sporazum televiziju za mesec dana doveo u još goru situaciju.

Kanal 9 je predlažio da se ETV obaveže da zbog postojećeg duga Kanala 9 neće pokretati nikakve sudske postupke i druge aktivnosti do okončanja Upravnog postupka koji je Kanal 9 pokrenuo još 2015. godine, a koji još uvek nije rešen, a da nakon puštanja signala nema nikakve obaveze plaćanja ETV dok se ne završe postupci i ne utvrdi "ko je kome i koliko zaista dužan".

Ranije je Maja Pavlović navodila da su dugovi Kanala 9 nastali zbog nezakonitog oduzimanja lokalne i dodeljivanja regionalne frekvencije ovom mediju, što joj je nezakonito nametnulo veće troškove.

Društvo

strana 1 od 144 idi na stranu