Putin žali zbog otkazivanja sastanka Tramp-Kim

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da Moskva žali zbog otkazivanja sastanka predsednika SAD Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kima Džonga Una.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.05.2018.

21:59

Putin žali zbog otkazivanja sastanka Tramp-Kim
Foto: Gettyimages

Putin je istakao da se nada da će se samit ipak održati.

On je to rekao u Sankt Peterburgu posle razgovora sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, preneo je Rojters.

Tramp je ranije otkazao samit sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom, koji je trebalo da bude održan 12. juna u Singapuru.

U saopštenju Bele kuće navedeno je da je Tramp otkazao samit sa Kimom zbog "ogromnog besa i otvorenog neprijateljskog stava u Kimovom nedavnom saopštenju", prenela je agencija Rojters.

"Radovao sam se unapred što ću da budem tamo sa Vama. Na žalost, zbog ogromnog besa i otvorenog neprijateljstva prikazanog u najnovijoj izjavi, smatram da je neprimereno, u ovom trenutku, da se održi ovaj dugo planirani sastanak", napisao je Tramp u pismu severnokorejskom lideru.

"Vi govorite o Vašoj nuklearnoj sposobnosti, ali naša je tako masivna i moćna da molim Boga da nikada ne bude upotrebljena", napisao je, između ostalog, Tramp.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: