Kremlj: Trebalo bi proveriti izjave Julije Skripalj

Izjave Julije Skripalj treba proveriti, kako bi se uverili da ih je rekla dobrovoljno, izjavio je danas portparol ruskog predsedništva Dmitrij Peskov.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.05.2018.

13:21

Kremlj: Trebalo bi proveriti izjave Julije Skripalj
Foto: Tanjug/AP/Dylan Martinez

On je u intervjuu za rusku televiziju NTV da li neka količina informacija preneta kroz nekoga može da bude pouzdana, obzirom na to "da se to dešava usred ogromnih provokacija britanske strane", prenosi Tass.

"Britanska strana se još ne pridržava Bečke konvencije, a Rusija još uvek nije dobila konzularni pristup Juliji Skripalj. Štaviše, nismo sigurni u njen sadašnji stav, da li je pod pritiskom, gde je odsela, da li je išta izjavila i da li je to uradila dobrovoljno", rekao je Peskov.

Julija Skripalj, ćerka bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja sa kojim je otrovana početkom marta u Solsberiju, izjavila je u intervjuu agenciji Rojters da trenutno ne želi pomoć ruske ambasade u velikoj Britaniji, kao i da se nada da će se vratiti u Rusiju.

Intervju sa njom obavljen je na tajnoj lokaciji a sa agencijom je stupila u kontakt preko policije. Nakon što je kratko govorila pred kamerom, odbila je da odgovara na dalja pitanja.

Za trovanje nervnim agensom novičok, Velika Britanija je optužila Rusiju, što je ta zemlja kategorički demantovala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: