Komandir armije BiH osumnjičen za zločine nad Srbima

Tužilaštvu BiH podnet izveštaj protiv ratnog komandira Interventne jedinice takozvane Armije BiH M.D., osumnjičenog za ratne zločine nad Srbima.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.05.2018.

10:35

Komandir armije BiH osumnjičen za zločine nad Srbima

Izveštaj je podnelo odjeljenje za borbu protiv terorizma, ekstremizma i istrage ratnih zločina u Policijskoj upravi Trebinje, a u njemu se M.D. sumnjiči da je u maju 1992. učestvovao u protivpravnom hapšenju, prebijanju i ponižavanju civila srpske nacionalnosti iz Bradine.

Osumnjičeni je te zločine, kako se dalje navodi, počinio u svojstvu komandira Interventne jedinice takozvane Armije BiH, prenosi RTRS.

Prema nezvaničnim saznanjima, radi se o Miralemu Duračiću.

U Bradini će u petak biti obeleženo 26 godina od zločina koji su nad Srbima u ovom konjičkom selu počinile muslimanske i hrvatske snage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: