Slučaj Savamala: Pet meseci uslovno šefu smene u policiji

Šef smene u policiji u vreme noćnog rušenja u Savamali Goran Stamenković osuđen je uslovno na pet meseci zatvora.

Izvor: Beta, KRIK
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Tu kaznu će morati da odsluži ako isto krivično delo (nesavestan rad) ponovi u naredne dve godine.

Viši sud u Beogradu potvrdio je sporazum o priznanju za nesavestan rad u noći rušenja u Savamali, koji je Stamenković potpisao sa tužilaštvom, piše Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

Stamenković je 8. maja potpisao sporazum o priznanju krivice sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu i time priznao nesavestan rad u noći rušenja u Savamali.

Prvo osnovno javno tužilaštvo prosledilo je 23. aprila Višem javnom tužilaštvu krivičnu prijavu Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP) protiv Stamenkovića, koji je bio šef smene dežurne službe beogradske policije kada su rušeni objekti u Savamali pre dve godine.

KRIK je početkom godine preneo delove dokumenta Višeg javnog tužilaštva u kojima se navodi da je Stamenković osumnjičen za nesavestan rad u slučaju Savamala.

U noći između 24. i 25. aprila 2016. godine nekoliko osoba maskiranih fantomkama porušilo je više objekata u Hercegovačkoj ulici. Oni su građanima oduzimali telefone i maltretirali ih. Građani su pozivali policiju, ali niko nije reagovao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 144 idi na stranu