Makalister: 2018. ključna za Zapadni Balkan

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Makalister izjavio je da je 2018. godina ključna za Zapadni Balkan.

Izvor: Beta

Četvrtak, 24.05.2018.

20:08

Makalister: 2018. ključna za Zapadni Balkan
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

Kako kaže, Zapadni Balkan je ponovo u fokusu Evropske unije i ima priliku da svoju evropsku perspektivu pretoči u stvarnost.

On je na konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, rekao da veruje da će Srbija iskoristiti taj politički zamah da bi se sprovele reforme u vladavini prava, pravosuđu i oblasti ljudskih prava.

Makalister je rekao da je za trajnu stabilnost potrebna usredsređenost na saradnju i normalizaciju odnosa u regionu.

"Srbija napreduje i njeni evropski ciljevi se ostvaruju", rekao je Makalister i dodao da zna da će zemlja pratiti svoju evropsku agendu.

On je rekao da srpska privreda dobro stoji, ali da vladavina prava mora biti osnažena radi privlačenja stranih investitora.

Makalister je rekao da će plenarna sednica Evropskog parlamenta razmatrati njegov izveštaj o Srbiji 3. septembra.

"Da li će i koliko poglavlja biti otreno to nije nešto što evropski parlament odlučuje, ali se nadam da će Srbija biti nagrađena za svoj neprekidni napredak", rekao je Makalister.

On je na kraju izlaganja rekao: "Verujem u Srbiju i sposobnost predsednika Vučića".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: