Mediji: Bivši šef BIA ide u ambasadu Srbije u BiH

Bivši šef BIA Aleksandar Đorđević trebalo bi na današnjoj sednici vlade da bude postavljen za novog ambasadora Srbije u BIH, prenosi današnja štampa.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.05.2018.

07:04

Mediji: Bivši šef BIA ide u ambasadu Srbije u BiH
Ilustracija: Thinkstock

Đorđević, koji je po zanimanju pravnik, zameniće odlazećeg ambasaora u Sarajevu Stanimira Vukićevića koji je opozvan u februaru ove godine.

Đorđević je na mesto BIA došao 2013. a na toj funkciji je bio do sredine 2017, kada je na njegovo mesto došao Bratislav Gašić.

Prema pisanju medija, važio je za čoveka bliskog Aleksandru Vučiću, jer se njih dvojica poznaju više od 28 godina. "I kada je pre četiri godine najavljivao ko će preuzeti BIA, Vučić je za Đorđevića rekao da je u pitanju vrlo pouzdan, odan i profesionalan čovek i vrstan pravnik, pa kao takav verovatno bi mogao da da svoj doprinos", rekao je svojevremeno jedan sagovornik "Blicu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: