Tinejdžer će 10 godina otplaćivati kaznu zbog požara

Tinejdžeru koji je izazvao veliki požar u američkoj državi Oregon, određeno je da plati gotovo 37 miliona dolara u narednih deset godina na ime obeštećenja.

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2018.

00:26

Tinejdžer će 10 godina otplaćivati kaznu zbog požara
Ilustracija: Thinkstock

Petnestogodišnjak je ranije ove godine priznao da je priredio vatromet u Igl krik kanjonu u septembru prošle godine. Požar koji se brzo širio doveo je do evakuacije stanovništva, dužeg zatvaranja glavnog međudržavnog autoputa i uništenje prirodne turističke atrakcije u toj oblasti.

Okružni sudija odredio je da tinejdžer pripremi plan isplate kako bi nadoknadio štetu žrtvama, uključujući i americku šumsku službu i Odeljenje za transport Oregona, te pokrio troškove vatrogasaca, popravku i obnovu u klisuri i oštećene domove, prenosi Glas Amerike.

Za obnovu je odgovoran isključivo tinejdžer, ne i njegovi roditelji, odlučio je sudija.

Advokati odbrane pozvali su na razumnu i racionalnu kaznu, nazivajući 37 miliona apsurdnim iznosom za dete.

Sudija je rekao da ako tinejdžer izvrši sporazumna plaćanja, kompletira uslovnu kaznu i ne počini druga krivična dela, može stati sa isplatom duga nakon 10 godina.

Tinejdžer je takođe osuđen na društveno-koristan rad i mora da napiše više od 150 pisama izvinjenja onima koji su bili pogođeni vatrom u kojoj su izgorela 194 kvadratna kilometra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: