Slučaj "Taton": Dejan Puzigaća osuđen na 12 godina zatvora

Viši sud u Beogradu osudio je na 12 godina zatvora Dejana Puzigaću, sa monaškim imenom Sava, jer je učestvovao u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.05.2018.

14:55

Slučaj
Ilustracija: Thinkstock

Taton je stradao na Obilićevom vencu u Beogradu 2009. godine.

Puzigaća je osuđen zbog krivičnog dela teško ubistvo u saizvršilaštvu, a sud mu je danas takođe produžio pritvor.

Puzigaća je 2011. godine u odsustvu bio osuđen pravosnažno na 14 godina zatvora jer je šest godina bio u bekstvu.

Današnjom prvostepenom presudom, sud je tu pravosnažnu presudu stavio van snage, a Puzigaća, kao i tužilaštvo imaju pravo da i na novu prvostepenu presudu ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Njemu je ponavljanje suđenja odobreno nakon hapšenja u Atini i izručenja Beogradu, jer je bio osuđen u odsustvu.

Taton je teško povređen u tuči navijača Partizana i Tuluza iz Francuske na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godinem, a 11 dana kasnije je preminuo u bolnici.

Puzigaća se tokom skrivanja zamonašio u ruskom manastiru na Tajlandu i uzeo monaško ime Sava, pa se na suđenjima pojavljivao u monaškoj mantiji.

Na početku ponovljenog suđenja u aprilu 2017, negirao je učešće u tuči, tvrdeći da uopšte nije bio na Obilićevom vencu u vreme nereda i tuče navijača Tuluza i Partizana.

U prvostepenom postupku Puzigaća je osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjena na 14 godina zatvora.

Đorđe Prelić, koji je takođe u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora zbog Tatona, nedavno je novom pravosnažnom presudom osuđen na 10 godina zatvora zbog učešća u ubistvu Tatona.

Prelić je pet godina bio u bekstvu do hapšenja u Španiji koja ga je izručila Srbiji 2014. godine.

Osim Puzigaće i Prelića, svi ostali optuženi za ubistvo Tatona su pušteni iz zatvora na uslovni otpust ili su izdržali zatvorske kazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: