Danas nova presuda Puzigaću zbog ubistva Tatona

Viši sud u Beogradu izreći će danas novu prvostepenu presudu Dejanu Puzigaći, sa monaškim imenom Sava, u slučaju ubistva francuskog navijača Brisa Tatona.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.05.2018.

06:50

Danas nova presuda Puzigaću zbog ubistva Tatona
Ilustracija: Thinkstock

Taton je, podsetimo, stradao u tuči navijača u Beogradu, 2009. godine.

Presuda će biti izrečena u Višem sudu u Katanićevoj u 14:30 sati, a Puzigaća će biti priveden iz pritvora Okružnog zatvora.

Taton je teško povređen u tuči navijača "Partizana" i "Tuluza" iz Francuske na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godine, a 11 dana kasnije je preminuo u bolnici.

Puzigaća je u odstustvu bio osuđen pravosnažno na 14 godina zatvora jer je šest godina bio u bekstvu. Nakon hapšenja u Atini i izručenja Beogradu, sud mu je odobrio ponavljanje suđenja.

Tokom skrivanja se zamonašio u ruskom manastiru na Tajlandu i uzeo monaško ime Sava, pa se na suđenjima pojavljivao u monaškoj mantiji.

Na početku ponovljenog suđenja u aprilu 2017, Puzigaća je negirao učešće u tuči, tvrdeći da uopšte nije bio na Obilićevom vencu u vreme nereda i tuče navijača "Tuluza" i "Partizana". Optužen je kao jedan od organizatora navijačkih nereda.

U prvostepenom postupku Puzigaća je osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjena na 14 godina zatvora.

Đorđe Prelić, koji je takođe u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora zbog Tatona, nedavno je novom pravosnažnom presudom osuđen na 10 godina zatvora zbog učešća u ubistvu Tatona.

Prelić je pet godina bio u bekstvu do hapšenja u Španiji koja ga je izručila Srbiji 2014. godine. Osim Puzigaće i Prelića, svi ostali optuženi za ubistvo Tatona su pušteni iz zatvora na uslovni otpust ili su izdržali zatvorske kazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: