Panika u Vranju: "Lov" na zmiju pomoću macole VIDEO/FOTO

Intervencijom nadležnih iz Komunalne policije i udruženja ''Poskok'' iz Vladičinog Hana uhvaćena je zmija ispred stambene zgrade u Vranju.

Izvor: B92, RTV Vranje

Sreda, 23.05.2018.

18:44

Panika u Vranju:
Ilustracija: Thinkstock

Pravovremenom reakcijom stanara koji su je uočili, sprečen je njen ulazak u zgradu.

Zmija je uočena u Ulici partizanski put, nedaleko od autobuske stanice i osnovne škole.

Akcija hvatanja zmije, stepskog smuka dužine oko metar i po, trajala je oko sat vremena. Neželjenog posetioca stanari su uočili juče, ali je on uspeo da se uvuče u rupu u ivičnjaku zgrade. To je bilo dovoljno da unese nemir kod stanara, javlja RTV Vranje.

''Juče smo komšija i ja prolazili ovde i videli zmiju koja se zavukla u pukotinu na ivičnjaku zgrade. Ujutro kada sam se ja vratio iz grada ponovo sam je primetio. Kada sam prišao bliže, zavukla se opet u pukotinu. Tu je i dalje'', kaže Saša Stojković, stanar zgrade.

Vladica Stanković iz udruženja za zaštitu gmizavaca i životne sredine ''Poskok'' iz Vladičinog Hana rešio je problem koji je mučio stanare zgrade.

''Uhvatili smo stepskog smuka. Uz malo napora uspeli smo da ga uhvatimo. Razbili smo stepenište i izvukli ga. Dešava se u ovom periodu, kada je vreme parenja, da zalutaju. Vrlo je koristan jer se smuk hrani glodarima i biće koristan kada ga vratimo u prirodno stanište. Apelujem na građane da ne ubijaju zmije nego da zovu nas'', ističe Vladica Stanković iz Udruženja ''Poskok''.

Ove sezone nema toliko zmija koliko ih je bilo prošle godine kada je bilo 96 prijava građana i hvatanja zmija.

''Što se tiče teritorije grada Vranja, ovo je četvrta intervencija od početka godine. Sa toplim danima javljaju se zmije. Upozoravamo građane da ukoliko primete zmiju kontaktiraju nas i da drže zmiju u vidokrugu na bezbednoj udaljenosti. Mi ćemo brzo intervenisati, uhvatiti zmiju i vratiti je u prirodu'', pojašnjava Ivica Tašković, načelnik Komunalne policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: