Filmske scene na "Pevcu": Pustoš i "utekla devojka" / FOTO

Filmski dan u beogradskom naselju Petlovo brdo - građani su pokušali da spreče seču drveća u parku Borići u prisustvu velikog broja pripadnika policije.

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2018.

17:34

Filmske scene na
foto: Dejan Jovanoviæ

Udruženje građana "Petlovo brdo" je organizovalo protest zbog seče stabala koja "smetaju" izgradnji petlje "Petlovo brdo 2" u sklopu obilaznice oko Beograda.

Jake snage policije su došle u beogradsko naselje nešto pre pet sati u sredu, a Dejan Jovanović iz Udruženja građana "Petlovo brdo" rekao je za B92.net da je jedna osoba privedena, kao i da su komšije sprečile privođenje devojke koja je čitav dan provela na drvetu, u pokušaju da spreči seču.

Uprkos apelima građana, ekipe firme "Ratko Mitrović" koja gradi petlju posekle su više od deset stabala.

Večernje novosti su prenele da su šumarski inspektori upozorili radnike da ne seku stabla koja nisu obeležena za seču, međutim to nije urodilo plodom.

"Policajci su se navodno povukli, devojka, kojoj nisu dozvoljavali da dobije vodu od nas, je iscrpljena sišla, a onda su skočili policajci u civilu, ljudi za koje smo mislili da su komšije, s namerom da je uhapse. Tu je svašta bilo... Devojka je pobegla, usledila je jurnjava kroz šumu, a ona se potom oko sat i nešto vremena skrivala po kućama. Policija je krenula takođe po kućama, ali je devojka uspela da utekne", rekao je Jovanović za B92.net.

Kako je naveo, Udruženje građana će zahtevati od beogradskih odbornika, koji potiču iz njihovog komšiluka, tražiti da zahtevaju hitnu sednicu Skupštine Beograda, sa temom seče drveća u parku "Borići".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: