Tuča na auto-putu, povređeni navijači i policajac VIDEO

Veliki broj navijača i jedan policajac povređeni su u tuči navijača Partizana oko 15 h na naplatnoj rampi "Nais", rečeno je u niškoj Hitnoj pomoći agenciji Beta

Izvor: Beta

Sreda, 23.05.2018.

16:38

Tuča na auto-putu, povređeni navijači i policajac VIDEO
Ilustracija: Tanjug / Tanja Valiæ

"Veći broj navijača naše ekipe zbrinule su na licu mesta i oni su odbili da budu prebačeni do Kliničkog centra. Do Kliničkog centra prebačeni su jedan policajac sa povredom noge i navijač sa povredom glave", kazali su u Hitnoj pomoći.

Prema rečima lekara, svi povređeni imaju lakše telesne povrede, uglavnom glave, ruku i nogu.
B92
Dve frakcije "navijača" fudbalskog kluba Partizan sukobile su se oko 15h na auto-putu Beograd-Niš, a krenuli su na utakmicu finala Kupa Srbije protiv lučanske Mladosti u Surdulici koja počinje u 19h.

Prema rečima očevidaca, policija je uspela da razdvoji sukobljene grupe navijača, a veliki broj ekipa Hitne pomoći ukazuje pomoć povređenima.

Prema nezvaničnim informacijama, navijači su u tuči koristili baklje, kamenje i letve, zbog čega je privremeno zatvoren pravac ka Leskovcu.

Saobraćaj na auto-putu Beograd-Niš, koji je zbog tuče bio obustavljen u smeru od Beograda ka Nišu, normalizovan je, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Policijski sindikat Srbije osudio je napade navijača i huligana na policajce u sukobu kod naplatne rampe Nais kod Niša.

Sindikat je naveo da je u sukobu povređen policajac, ;koji je pokušavao da spreči eskalaciju nemira.

Predsednik PSS je rekao da je postalo "normalno i dozvoljeno da se napadaju policajci" i pozvao policajce da ne rizikuju svoje živote i čast u državi koja ih ne štiti "koja ne staje na njihovu stranu, već naprotiv, staje na stranu napadača i izgrednika".

"Izgleda da je postalo dozvoljeno da se napadaju policajci... To rade pripadnici navijačkih grupa i osobe sa kriminalnom prošlošću. Kada nema sudskog epilog za gotovo nijedan napad na policajce, niko ne sme ili nema odobrenje da im se suprostavi, dolazimo do toga da kriminalci i huligani ne prezaju ni od čega, jer znaju da neće biti osuđeni. Zato apelujemo na naše kolege policajce, da ne rizikuju svoje živote i čast u državi koja ih ne štiti", rekao je Mijailović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: