Potvrđena nagodba za "Savamalu", pet meseci uslovne

Viši sud u Beogradu potvrdio sporazum o priznanju krivice policajca Gorana Stamenkovića, koji je priznao nesavestan rad po pitanju rušenja objekata u Savamali.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.05.2018.

12:42

Potvrđena nagodba za
Ilustracija: Thinkstock

U skladu sa sporazumom, koji su ranije postigli Više javno tužilaštvo i policajac Dežurne službe beogradske policije, Stamenković je osuđen na uslovnu kaznu od pet meseci zatvora sa rokom provere od dve godine, rekla je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Uslovna osuda znači da kazna neće biti izvršena ukoliko u roku od dve godine ne izvrši novo krivično delo. Nakon krivične prijave Sektora unutrašnje kontrole policije, Stamenković tužilaštvu priznao krivično delo nesavestan rad u službi.

Što se tiče drugog dela ovog slučaja, u kome su i dalje NN izvršioci, Više javno tužilaštvo je početkom maja predmet vratilo Prvom osnocvnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Sektor unutrašnje kontrole podneo je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv Stamenkovića 19. aprila, a to tužilaštvo ga je četiri dana kasnije dostavilo na nadležnost i dalje postupanje novom Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Pomenuti policajac, Goran Stamenković, je u vreme rušenja objekata bio raspoređen na radno mesto šef smene Komandno-operazivnog centra.

Nelegalni objekti u Hercegovačkoj ulici porušeni su krajem aprila 2016. godine, a taj slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: