Kanalu 9 vraćaju signal, vlasnica najavila prekid štrajka

Novosadskoj televiziji Kanal 9 biće ponovo pušten signal, a dug koji ima prema preduzeću "Emisione tehnike i veze" moći će da se isplati u 24 mesečne rate.

Izvor: 021.rs

Sreda, 23.05.2018.

10:51

Kanalu 9 vraćaju signal, vlasnica najavila prekid štrajka
Ilustracija: Thinkstock

To je poručilo ovo preduzeće, a nakon što je Maja Pavlović, vlasnica ove privatne televizije stupila u štrajk glađu, prenosi 021.rs.

Zbog neizmirenih obaveza televizije signal Kanala 9 ugašen je 18. maja. Televizija nije mogla da isplati dugovanja prema JP "Emisiona tehnika i veze" jer se i njoj duguju ogromne svote na osnovu višegodišnjih sporova, a kao lokalna televizija ima poteškoća da se u dovoljnim iznosima finansira putem projekata, kredita i redovnog marketinga.

Zbog ugašenog signala, vlasnica Kanala 9 Maja Pavlović otpočela je štrajk glađu i poručila da država mora da donosi odluke u skladu sa zakonom, pa tako i u postupcima u kojima mediji traže zaštitu svojih prava - što Kanal 9 traži već nekoliko godina, bezuspešno.

U JP "Emisiona tehnika i veze" poručili su da je preduzeće u skladu sa zakonom ugasilo signal Kanalu 9 zbog duga od 2,4 miliona dinara. Takođe, kako naglašavaju, razlozi za gašenje ne treba da se traže na drugim stranama jer je jedini razlog neplaćeni računi.

"U obostranom interesu, i našem i interesu naših korisnika, je da u svakodnevnoj komunikaciji prevaziđemo probleme njihove nelikvidnosti. I pre nego što smo saznali za štrajk gospođe Pavlović, odlučili smo da ovoj televiziji ponudimo da svoje obaveze ispuni u 24 mesečne rate i danas smo to učinili. Prispele obveze se moraju izmiriti, što predstavlja, pominjemo još jednom, zakonsku obavezu, ali računamo da ova ponuda treba da bude osnova rešenja trenutne situacije i razlog za prestanak štrajka gospođe Pavlović. Da oprostimo dug ne možemo, ali računamo da ova ponuda može da bude i dobar razlog za prestanak štrajka. U skladu sa ponudom signal Kanala 9 će biti odmah pušten", naglasili su u preduzeću.

Vlasnica kanala 9 Maja Pavlović poručila je da spremna da privremeno prekine štrajk glađu, ali traži da ministar telekomunikacija Rasim Ljajić zakaže u najkraćem roku sastanak na kojem će, pored njega, prisustvovati i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, direktor "Emisione tehnike i veze" Branko Gogić i zamenik predsednika saveta REM-a Goran Petrović. Takođe, traži prisustvo predstavnika medijskih i novinarskih udruženja i međunarodnih organizacija koje se bave slobodama medija.

Razlog je, kako je dodala, neophodnost da se razgovara o velikih izazovima koji muče elektronske medije, a tiču se cenovnika REM-a i "Emisionih tehnika i veza".

"Moj zahtev nije bio da se vrati signal TV Kanala 9. Moj zahtev je bio da svedemo račun, da država nama plati što nam je dužna, kako bi i mi njima platili ono što smo mi dužni. Čim dobijem datum sastanka i čim bude pušten signal televizije Kanala 9, prihvatam da privremeno prekrinem štajk glađu i otpočnemo konstruktivne razgovore", zaključila je kaže Maja Pavlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: