"SPC mora bez odlaganja da vrati sedište u Peć"

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović ocenio je da SPC mora bez odlaganja da vrati sedište Patrijaršije u Peć.

Izvor: Beta

Sreda, 23.05.2018.

14:27

Ilustracija: Thinkstock

On je istakao da je to neophodno "kako bi se zaustavila predaja Kosova i Metohije i sprečila krađa srpskog kulturnog i verskog nasleđa".

Stamatović je u saopštenju ocenio da bi takva odluka patrijarha Irineja i Svetog sinoda SPC dovela do "jačanja nedeljive srpske države" kao i da bi nametnula obavezu Vladi i predsedniku Srbije prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

"Crkva bi tim činom ukazala državnom vrhu da je poštovanje teritorijalnog integriteta Srbije, na šta se vlast i zaklela na Ustavu i Mirosavljevom jevanđelju, najvažnija njena briga, kao što je i dužnost SPC da se zalaže za sopstveni identitet, biće i veru", naveo je Stamatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: