Na kućnu adresu stižu brošure: Ako bude rata...

Švedska priprema brošuru o tome kako treba postupati u slučaju krize, uključujući rat, koja će biti distribuirana na adrese 4,8 miliona domaćinstava.

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.05.2018.

12:00

Na kućnu adresu stižu brošure: Ako bude rata...
Tanjug-AP

Brošura od 20 stranica pod nazivom "Ako bude krize ili rata" ima za cilj da "bolje pripremi" građane u slučaju da javne službe budu oslabljene akcidentima, vremenskim nepogodama, hakerskim napadima ili, "u najgorem slučaju, ratom", saopštila je Agencija za civilnu odbranu.

Materijal će biti distribuiran tokom Nedelje pripreme za hitna reagovanja od 28. juna do 3. juna. Brošura će takođe biti dostupna i u elektronskom formatu na švedskom, engleskom i više od desetak jezika, prenosi AP.

U brošuri će se naći i informacija o tome šta treba da sadrži kutija za vanredne situacije, poput konzervirane hrane, a građanima se savetuje i da imaju gotovinu za slučaj da bankomati ne rade, kao i telefone hitnih službi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: