"Čuli ste Erdogana, rekao je: 'Mi odavde otići nećemo'"

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio da je BiH u "permanentnoj krizi sistema odlučivanja i nadležnosti", što se još više pogoršalo zbog problema s migrantima.

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.05.2018.

07:46

screenshot

On je gostujući sinoć na RTRS izjavio da na teritoriji Republike Srpske neće biti stacioniran nijedan prihvatni centar.

"Imamo suštinski problem, a to je što je granica oduzeta entitetima. Entiteti nemaju mogućnost da upravljaju granicom, a onda zajednički nivo kaže - mi smo nadležni. Ako ste nadležni, što nam servirate te probleme, zašto ne obezbedite granicu, zašto ne zaustavite ulazak u BiH", rekao je Dodik.

On je ocenio i da su poruke lidera SDA Bakira Izetbegovića na skupu turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana u Sarajevu, "jasan su znak dobrodošlice izbeglicama sa Bliskog istoka".

Dodik je kao sporno nazvo pojavljivanje zastava BiH u sarajevskoj Zetri.

"Turska je pomagala Aliju Izetbegovića još tokom rata, i Turska i danas stoji žestoko iza svih politika koje sprovodi Bakir Izetbegović i SDA u celini. Kao što ste mogli da čujete Erdogana koji je rekao 'Mi odavde otići nećemo', a ko ih je zvao ovde? Mi nismo, a ako nisu ni Hrvati - onda ih nije zvala BiH nego Bakir Izetbegović i njegova politika", zaključio je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: