Radnik EPS snimljen kako prima mito / VIDEO

Uhapšene četiri osobe zbog sumnje da su primale i davale mito prilikom očitavanja brojila EPS-a, saopšteno je iz MUP-a.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 22.05.2018.

10:42

Radnik EPS snimljen kako prima mito / VIDEO
screenshot

Kako se navodi u saopštenju, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, uhapsili su četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela primanje mita i davanje mita.

Uhapšeni M. M. (32), N. S.(38) i V. B. (52), radnici JP „EPS“ u Kragujevcu, sumnjiče se da su izvršili krivično delo primanje mita, dok se D. P. (50), vlasnik jednog ugostiteljskog objekta, sumnjiči da je izvršio krivično delo davanje mita.

Oni su uhapšeni prilikom primopredaje novca u iznosu od 420 evra, koje je vlasnik ugostiteljskog objekta predao radnicima EPS kako ne bi utvrdili neispravnost brojila za očitavanje utroška električne energije.

Hapšenje je sprovedeno u saradnji sa Posebnim odeljenjem Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu, navedeno je u saopštenju.

"Efikasnim postupanjem policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, lišeni su slobode Miloš Marković, Nenad Savković i Veselin Bulatović, zaposleni u Ogranku „EPS Distribucije“ u Kragujevcu, zbog zloupotreba vezanih za poslove otkrivanja neovlašćene potrošnje električne energije. JP EPS se zahvalјuje MUP-u Republike Srbije na efikasnom postupanju i saradnji. Nadležne službe JP EPS i u narednom periodu nastaviće rad na sprečavanju svih vrsta zloupotreba", navodi se u saopštenju EPS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: