Ružić: Uskoro četiri nova zakona o nacionalnim manjinama

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić najavio da će uskoro u Skupštinu biti upućeni zakoni koji će unaprediti statusa nacionalnih manjina.

Izvor: B92

Utorak, 22.05.2018.

13:58

Ružić: Uskoro četiri nova zakona o nacionalnim manjinama
Ilustracija: Thinkstock

Reč je o četiri zakonska predloga koji će za cilj imati i da učine da bude transparentniji rad 21 saveta nacionalnih manjina.

On je na sastanku sa ministrom za dijaporu Makedonije Edmondom Ademijem kazao da je potrebno reaktivirati sporazum Srbije, Makedonije i Crne Gore iz 2004. godine o pokretanju i funkcionisanju međunarodne mešovite komisije o nacionalnim manjinama, ne ulazeći u razloge ranijeg nefunkcionisanja tog sporazuma.

Ministar za dijasporu Makedonije Edmond Ademi rekao je da će postaviti pitanje svojoj vladi o formiranju mešovite komisije.

"Nadamo se da će od jeseni biti formirana mešovita komisija koja od 2004. godine postoji samo formalno u sporazumu, ali nije funkcionisala. Ministar Ružić me je informisao o promenama u zakonima na osnovi kojih funkcionišu saveti nacionalnih manjina. Nadam se da će promene u tim zakonima poboljšati transparentost u radu nacionalnih manjina", kazao je Ademi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: