Ministarka tera muslimane s posla tokom Ramazana: "Opasno"

Inger Stjberg, danska ministarka za imigracije i integraciju pozvala je muslimane koji žive u Danskoj da tokom meseca posta, Ramazana uzmu godišnji odmor.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.05.2018.

22:48

Ministarka tera muslimane s posla tokom Ramazana:
Foto: Tanjug/AP

Kako je navela, na taj način bi se izbegle štetne posledice za ostale građane

"Pozivam sve muslimane da za vreme Ramazana uzmu godišnji odmor na poslu da bi se izbegle štetne posledice za ostale građane", objavila je Stojberg u tabloidu BT.

Ona je navela da se pita da li je poštovanje pravila islama, starog 1400 godina, u skladu s tržištem rada u 2018. u Danskoj, preneo je AFP.

Rekla je i da strahuje da bi post tokom Ramazana mogao da ugrozi bezbednost i produktivnost građana, a kao primer je navela voače autobusa, koji ne piju i ne jedu duže od 10 sati dnevno.

"To može biti opasno za celo društvo", navela je danska ministarka.

Podseća se da je ministarka Stojberg na meti kritika zbog uvođenja strogih imigracijskih zakona u državi u 2016, kojima je policija dobila ovlašćenja da zapleni imovinu izbeglica.

Tim povodom ona je na društvenoj mreži Fejsbuk objavila fotografiju s tortom u znak slavlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: