Pojačani sukobi u Ukrajini, ima mrtvih

Sukobi ukrajinskih snaga i proruskih pobunjenika u istočnoj Ukrajini su pojačani, i imaju najveći intenzitet od početka godine, rekli su zvaničnici.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 21.05.2018.

22:00

Pojačani sukobi u Ukrajini, ima mrtvih
Foto: Gettyimages

Ukrajina je saopštila da su dva vojnika jutros poginula a četvorica su ranjena u borbama kod sela Južnoje.

Pobunjenici u Donjeckoj oblasti su optužili Ukrajinu za gađanje stambenih četvrti teškom artiljerijom i tenkovima, kao i da su četiri civila poginula a isto toliko povređeno u ukrajinskom granatiranju prošle nedelje.

Zamenik šefa posmatračke misije OEBS-a Aleksandar Hag potvrdio je da su poginula dva civila, kao i da je troje povređeno u prethodnih sedam dana.

Konflikt između ukrajinskih i proruskih snaga počeo je 2014. godine povodom Krima i od tada je poginulo najmanje 10.000 osoba.

Kako se navodi, iako je 2015. godine potpisan sporazum u Minsku, koji je pomogao da se smanje neprijateljstva, sukobi se i dalje dešavaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: