"Izbori u Venecueli-prevara, nećemo sedeti skrštenih ruku"

Američki potpredsednik Majk Pens nazvao je predsedničke izbore u Venecueli "prevarom".

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.05.2018.

19:35

EPA-EFE/LARRY W. SMITH

On je poručio da SAD neće sedeti skrštenih ruku dok se Venecuela raspada, a "patnja hrabrog naroda" u toj zemlji nastavlja.

"Izbori u Venecueli su bili prevara - niti slobodni, niti pravedni", rekao je Pens nakon što je dosadašnji predsednik Nikolas Maduro osvojio novi šestogodišnji mandat na izborima održanim u nedelju.

Pens je u saopštenju ocenio da je "nelegitiman rezultat ovog lažnog procesa" još jedan udarac za demokratsku tradiciju u Venecueli.

On je dodao da Madurova vlada mora da omogući da humanitarna pomoć stigne u tu zemlju i da se glas naroda čuje.

Maduro je osvojio novi šestogodišnji predsednički mandat na izborima održanim u nedelju, ali njegovi glavni protivnici te izbore ne priznaju, tvrdeći da je izborni proces bio praćen mnogobrojnim neregularnostima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: