Madrid ratifikovao katalonsku vladu, ali...

Premijer Sspanije Marijano Rahoj izjavio je da se i dalje nada da će Katalonija uskoro formirati održivu vladu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.05.2018.

13:41

Madrid ratifikovao katalonsku vladu, ali...
EPA-EFE Julio Munoz

To bi podrazumevalo, objasnio je Rahoj, da katalonska vlada bude sposobna da uđe u ozbiljan dijalog i koja se pridržava zakona kako bi vratila institucionalnu, ekonomsku i društvenu normalnost, prenosi Rojters.

Navodi se da se iz zvaničnih dokumenata vidi da je španska vlada danas priznala ovlašćenja novoizabranog katalonskog lidera Kvima Tore, ali nije ratifikovala administraciju koju je on izabrao.

Rojters navodi da to znači da će Madrid nastaviti da nameće direktnu vlast nad severoističnim regionom Španije.

Navodi se da je strastveni separatista Tora, koji je kazao da želi da obnovi administraciju koja je u oktobru prošle godine proglasila nezavisnost od Madrida, u subotu predložio za članove katalonske vlade četiri osobe koje se ili nalaze u pritvoru ili su u samoproglašenom egzilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: