Britanija povećava svemirsku odbranu - napadaju antene

Britanski ministar odbrane Gevin Vilijamson izjavio da će biti pojačani vojni resursi namenjeni svemirskoj odbrani zbog "povećane pretnje".

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.05.2018.

10:47

Britanija povećava svemirsku odbranu - napadaju antene
Ilustracija: Getty Images

Britanska vojska će preuzeti kontrolu britanskih vojnih operacija u svemiru u okviru prve "strategije svemirske odbrane", rekao je Vilijamson i dodao da će biti povećan broj vojnika u svemirskom sektoru, kojih treba da bude više od 600 u narednih pet godina.

"Treba da budemo spremni za sprečavanje i pružanje odgovora na sve veće pretnje koje se pojavljuju u svemiru, a utiču na naš svakodnevni život", dodao je britanski ministar.

Vilijamson je kao pretnje naveo smetnje koje stvaraju radio-difuzne satelitske antene stanovništva na vojne navigacione satelitske sisteme, kao i smetnje veza mobilne telefonije i interneta.

Britanski ministar je dodao da će biti preispitan doprinos evropskom satelitskom programu Galileo. Učešće nekih britanskih kompanija bilo je dovedeno u pitanje zbog istupanja zemlje iz Evropske unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: