Gradonačelnik Zagreba 62 puta išao u Rim za pet godina

Hrvatska Komisija za sukob interesa pokrenula je u petak postupak protiv gradonačelnika Zagreba Milana Bandića zbog 62 putovanja u Rim na trošak grada.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.05.2018.

09:48

Gradonačelnik Zagreba 62 puta išao u Rim za pet godina
Ilustracija: Thinkstock

Kako prenosi “Indeks“, Bandić je u Rim putovao na trošak grada iako se tamo ni sa kim nije sastajao.

Osim toga, oni ističu da je gradonačelnik Zagreba u Rim išao 62 puta tokom pet godina.

Iz kancelarije Milana Bandića na pitanje koliko je sve to koštalo Zagrepčane, odgovaraju da je on posetio pedesetak gradova širom sveta.

“Gradonačelnik na službeni put ide na poziv organizatora događanja/konferencije ili na poziv gradonačelnika grada domaćina. Imajući u vidu da Grad Zagreb, kao evropska metropola, a kako bi bio u rangu s ostalim evropskim gradovima i državama, organizuje i predlaže poslove međugradske i međunarodne saradnje sa drugim gradovima, u zadnjih osamnaest godina gradonačelnik je službeno posetio sledeće gradove: Ankaru, Berlin, Majnc, Beč, Lisabon, Moskvu, Pečuh, Ljubljanu, Budimpeštu, Brisel, Milano, Rim, Sarajevo, Peking, Šangaj, Sankt Peterburg, Sofiju, Skoplje, Varšavu, Astanu, Tiranu, Sarajevo, Prištinu, Amsterdam, Pariz, Njujork , Vašington, Los Anđeles, Las Vegas, Beograd, Podgoricu, Trst, Prag, Portorož, Suboticu, Tavankut, San Francisko, Toronto, Pitsburg, Bratislavu, Banjaluku, Srebrenicu, Prnjavor, London, Mostar, Salzburg, Maribor”, navodi se u odgovoru, prenosi "Indeks".

Osim toga, oni ističu da se gradonačelnik Zagreba redovno obaveštava javnost o svojim putovanjima, da interes medija do sada nije bio značajan, kao i da je u Gradskoj upravi moguće izvršiti uvid u spise vezane za službena putovanja.

Bandić je gradonačelnik Zagreba od 2005. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: