"Beba pala s velike visine, ima ozbiljne povrede, pratimo"

Beba koja je pala sa terase stana na drugom spratu u centru Leskovca sa ozbiljnim povredama primljena je u niški Urgentni centar i nije životno ugrožena.

Izvor: Južne vesti
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Kako navode "Južne vesti", 12-mesečna devojčica trenutno nije životno ugroženo, ali lekari prate njeno stanje.

Kako su rekli u Kliničkom centru, roditelji povređene bebe tvrde da je pala sa drugog sprata, a u Niš je poslata iz leskovačke bolnice. Trenutno se, kaže za "Južne vesti" doktor Radmilo Janković, nalazi na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju.

"Dete ima ozbiljne povrede, ali trenutno nije neposredno vitalno ugroženo. Ima prelom baze lobanje, nema preloma kostiju i rebara, ima povredu plućne maramice koja ne zahteva neku intervenciju. Mala diskretna krvarenja u mozgu, ali bez hematoma koji bi pritiskao moždano tkivo. Po onome što smo uradili od dijagnostike trenutno nema povrede unutrašnjih organa. Bebica je stabilo, diše spontano, reaguje, ne zahteva mehaničku ventilaciju", rekao je doktor Janković.

Dodaje da lekari prate zdravstveno stanje deteta.

"Pala je sa velike visine, po priči roditelja sa drugog sprata. To je 7 do 8 metara i sva je sreća da nije zadobila neke ozbiljnije povrede. Nije životno ugrožena trenutno, povrede jesu ozbiljne, ali pratićemo, ne znači da ne može doći do pogoršanja", dodao je doktor Janković.

Mediji su ranije preneli da je povređena beba stara šest meseci, a prema pisanju Jugmedije, reč je o detetu vlasnika turske fabrike Džinsi Srbija, a nepoznate su okolnosti pod kojima se dogodila ova nezgoda.

Društvo

strana 1 od 144 idi na stranu