"Lasta" se oglasila zbog Zvezdinog autobusa / VIDEO

Saobraćajno preduzeće "Lasta" saopštilo je da je autobus koji je izgoreo tokom proslave Crvene zvezde bio tehnički ispravan, a da je požar izazvan pirotehnikom.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 21.05.2018.

16:26

Foto: B92

Na vanrednoj sednici Izvršnog odbora "Laste" utvrđeno je da je vozilo bilo tehnički ispravno pre i u vreme požara, odnosno da su instalacije bile ispravne, kao i sva dovodna i odvodna creva, a da su fluidi bili na propisanom nivou.

"Veštačenjem je utvrđeno da je požar izbio ispred prednjeg dela autobusa usled pirotehničkih sredstava sa otvorenim plamenom a ne kao posledica tehničke neispravnosti vozila", navodi se u saopštenju.

Rukovodstvo "Laste" je utvrdilo da su sve prateće procedure oko najma autobusa Fudbalskom klubu Crvena zvezda bile poštovane i najavilo da će podneti krivične prijave protiv neidentifikovanih osoba zbog "uništavanja imovine" tog preduzeća.

Vatrogasci su u subotu kasno uveče na beogradskom trgu Autokomanda ugasili požar u otvorenom autobusu koji je prevozio fudbalere Crvene zvezde koji su pošli sa stadiona "Rajko Mitić" na proslavu titule šampiona Srbije.

Policija je tim povodom privela 15 osoba kod kojih su pronađene baklje i pirotehnička sredstva.

Kako je izgledala proslava 'delija' možete pogledati na fotografijama i video-snimcima OVDE. Takođe, tada se desio i incident jer se zapalio Zvezdin autobus, o čemu možete pročitati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: