"Situacija na Balkanu nije ružičasta, fokus "srećom"..."

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da međunarodni odnosi nikad nisu bili složeniji i dodaje da nikad nije bilo više različitih sila koje vuku na različite strane.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.05.2018.

21:14

Foto: EPA-EFE//Florian Wieser

I uprkos tome što svet "nije nikada bio manje stabilan", ukazao je srpski predsednik, postoji veliki broj odgovornih naroda i velikih sila.

"Ali, ako pogledate šta se događa sa italijanskim obveznicama, pritiskom na Tursku, situacijom od Latinske Amerike do izbora u Venecueli, napuštanjem zemalja od strane ambasadora... Onda vam je jasno da se nalazimo u turbulentnom periodu", primetio je Vučić u izjavi za RTS u Bakuu.

Vučić je poručio da o situaciji na Balkanu u ovom trenutku nema potrebe govoriti, te da je, i pored toga što situacija nije ružičasta, fokus "srećom" na drugim zemljama, jer postoje mnogi interesi koji nisu jednostavni.

"Nije lako definisati interese velikih sila, a ne naroda koji žive na Balkanu", zaključio je predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: